Hotspots in de omgeving

Blotevoetenpad

Zutendaal

Het eerste Blotevoetenpad van Vlaanderen.
Je trekt je schoenen en sokken uit en wandelt bijna 3 km lang over een gecontroleerde ondergrond van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water. Elke stap prikkelt je voeten en zintuigen. Je waadt door waterpartijen, beklimt zandheuvels en steile hellingen en zoekt je weg door een labyrint.

Fietsen door het water

Bokrijk

Aan knooppunt 91 van het fietsroutenetwerk fiets je doorheen het water. Je moet geen regenlaarzen of duikerspak aantrekken, want je blijft gelukkig op droge grond. Maar het fietspad neemt je wel mee dwars door de vijver van de ene oever tot aan de andere. En op een bepaald moment fiets je met het wateroppervlakte aan weerszijden op ooghoogte. Dat is echt plezant! Dé fietsprovincie van België!

Wandelgebied Connecterra

Maasmechelen

Laat je in Connecterra verrassen door een bijzonder stukje natuur in Vlaanderen. Je kan er genieten van een verrassend landschap van ‘bergen en meren’ en hoge toppen met spectaculaire panorama’s! Cultuurliefhebbers kunnen er bovendien kennismaken met de ruim 100 jarige tuinwijk.

C-mine

Genk

Wie Genk bezoekt, kan niet langs C-mine. Op de voormalige mijnsite van Winterslag gaat respect voor het industrieel verleden hand in hand met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid. Zowel in als rond de voormalige mijngebouwen is er heel wat te doen, zoals C-mine expeditie , een ondergronds belevingsparcours? Een aanrader voor wie het rijke mijnverleden van Genk wil ontdekken!

Fietsen door de bomen

Hechtel-Eksel

Naast Fietsen door het Water heeft Limburg nu een tweede grote fietsbeleving: Fietsen door de Bomen. Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want je fietst via een dubbele cirkel tot op 10 meter hoogte tussen de bomen. Je ziet, voelt en ruikt de natuurpracht. Dé fietsprovincie van België!

Tochten te paard

Zutendaal

RC Bosscherhof maakt deel uit van het ruiternetwerk Hoge Kempen. Je kan bij ons zowel enkele uren als een volledige dag te paard een rit in de mooie, bosrijke omgeving maken.

Bezoek onze modelwoning

Limburg ontvangt je met een glimlach. Door een inhaalslag positioneert deze provincie zich als tweede toeristische regio van het land. Glamping Resort Hoge Kempen wordt het duurzame en tijdloze resultaat van de make over van camping ‘t Soete Dal. Glamping staat voor glamorous recreëren in de groenste natuuromgeving van Vlaanderen.

In het bosrijke resort worden de komende jaren in verschillende fases meerdere types luxe vakantiewoningen gerealiseerd. Onze lodges worden vernoemd naar een van de oudste nederzettingen aan de beekbronnen. Tegenwoordig is natuurgebied Papendaal een gewaardeerd domein – voor recreatieve vissers, duikers, watersporters, BMX-ers en wandelaars.

Glamping Resort Hoge Kempen biedt alle gemakken en comfort van.thuis. Aangevuld met een bont palet sport- en speelvoorzieningen, lokale gastronomie en een gloednieuw zwembad. Een geslaagd concept naar voorbeeld op boogscheut afstand in Nederlands Limburg.