Glamping resort Hoge Kempen

ons investeringsaanbod

Interesse? Ontdek hier de woningen van Glampingresort Hoge Kempen

Glampingresort Hoge Kempen​

Glampingresort Hoge Kempen​

Glampingresort Hoge Kempen​

Glampingresort Hoge Kempen​

Verkoop vakantiewoning door Glamping Resort Hoge Kempen aan de investeerder.

Glamping Resort Hoge Kempen verkoopt de grond en de afgewerkte vakantiewoning aan de investeerder. Dit is een verkoop op plan, in de toekomstige staat van afwerking met verbintenis vanwege de verkoper dat hij de oprichting en de afwerking zal verzorgen. De investeerder heeft geen verantwoordelijkheid voor de opvolging van de werken.

De verkoop wordt notarieel verleden via notariële akte met voldoening van 21% btw aangezien het een nieuwbouw betreft. De btw is van toepassing op de verkoop van de vakantiewoning en de bijhorende grond.

Door de daaropvolgende vestiging van het vruchtgebruik ten gunste van Glamping Resort Hoge Kempen , kan de investeerder evenwel de betaalde btw terugtrekken van de Belgische Schatkist.

Vestiging vruchtgebruik door investeerder voor Glamping Resort Hoge Kempen

Onmiddellijk na de aankoop vestigt de investeerder een vruchtgebruik voor 20 jaar ten voordele van Glamping Resort Hoge Kempen. Bij het vestigen van een vruchtgebruik behoudt de investeerder de blote eigendom en blijft hij dus bij voortduur een eigendomstitel behouden. Hij wordt als “blote eigenaar” aangemerkt.

Het vestigen van een zakelijke recht (zoals een vruchtgebruik) op een nieuw gebouw kan ook gebeuren met btw wanneer de investeerder een particulier is. De vestiging van een vruchtgebruik kan ook gebeuren op een gebouw in zijn toekomstige staat van afwerking.

De investeerder wordt voor het vruchtgebruik vergoed door periodieke vergoedingen, die gedurende de duurtijd van 20 jaar overeenkomen met een jaarlijkse vergoeding van 5% van zijn initiële investering.

In België wordt het vestigen van het vruchtgebruik eenmalig aan de btw onderworpen, ook al wordt het vruchtgebruik via periodieke vergoedingen betaalt. Dit betekent dat Glamping Resort Hoge Kempen de btw op de pro fisco bepaalde waarde van het vruchtgebruik in één keer betaalt aan de investeerder. Deze stort dit ontvangen bedrag door via een éénmalige bijzondere aangifte.

Door de vestiging van het vruchtgebruik met btw, wordt de btw op de aankoop van het gebouw voor de investeerder onder welbepaalde voorwaarden aftrekbaar. Via dezelfde aangifte waarin hij de btw op het vruchtgebruik doorstort, kan hij meteen de btw op de aankoop van de vakantiewoning aftrekken. Dit resulteert netto in een btw teruggave voor de investeerder. De verkoper zal de investeerder bijstaan bij het vervullen van deze formaliteiten.

Doordat Glamping Resort Hoge Kempen beschikt over het vruchtgebruik, kan zij de vakantiewoningen uitbaten in het kader van het glamping project van het vakantiepark.

Fiscale ruling

Er is een fiscale ruling afgeleverd met een formele bevestiging van het feit dat de verkoop van grond en vakantiewoning niet onderworpen is aan de registratierechten, maar wel aan de btw, die onder de voorgestelde structuur voor de investeerder aftrekbaar is.

In dezelfde ruling wordt ook bevestigd dat de investeerder die investeert in persoonlijke naam geen personenbelasting verschuldigd zal zijn op de jaarlijkse vergoeding die hij voor het gevestigde vruchtgebruik ontvangt.

Bezoek onze modelwoning

Limburg ontvangt je met een glimlach. Door een inhaalslag positioneert deze provincie zich als tweede toeristische regio van het land. Glamping Resort Hoge Kempen wordt het duurzame en tijdloze resultaat van de make over van camping ‘t Soete Dal. Glamping staat voor glamorous recreëren in de groenste natuuromgeving van Vlaanderen.

In het bosrijke resort worden de komende jaren in verschillende fases meerdere types luxe vakantiewoningen gerealiseerd. Onze lodges worden vernoemd naar een van de oudste nederzettingen aan de beekbronnen. Tegenwoordig is natuurgebied Papendaal een gewaardeerd domein – voor recreatieve vissers, duikers, watersporters, BMX-ers en wandelaars.

Glamping Resort Hoge Kempen biedt alle gemakken en comfort van.thuis. Aangevuld met een bont palet sport- en speelvoorzieningen, lokale gastronomie en een gloednieuw zwembad. Een geslaagd concept naar voorbeeld op boogscheut afstand in Nederlands Limburg.